PAN (ProtectedAreaNetworks) Parks

„A PAN Parks projekt céljai a védett területek managementjének a fejlesztése Európában és az európai természeti sokszínűségről szóló ismeretek növelése. A projekt finanszírozója WWF Hollandia.

A Pan Parks egy konkrét munkaeszközt biztosít, ami segít a természetvédelem fejlesztésében a turizmus fenntartható fejlesztésén keresztül, ezzel gazdasági lehetőségeket  kínálva a nemzeti parkoknak és azok környezetének. A hálózat összegyűjti a védett területek ügyintézőit, helyi hatóságokat, valamint helyi és nemzetközi turisztikai cégeket.

Az európai nemzeti parkok, az ezekben aktív gazdasági egységek valamint a nemzetközi turisztikai szervezetek is egy PAN Parks általi ellenőrzési folyamaton mennek keresztül.” (További információk itt olvashatóak)

 

A NATURA 2000 Koalíció Projektjei

„Az Európai Unió által létrehozott Natura 2000 területek egy olyan összefüggő európai ökológiai hálózat, amely a közösségi jelentőségű természetes élőhelytípusok, vadon élő állat- és növényfajok védelmén keresztül biztosítja a biológiai sokféleség megóvását és hozzájárul kedvező természetvédelmi helyzetük fenntartásához, illetve helyreállításához. Olyan zöld infrastruktúra, mely biztosítja Európa természetes élőhelyeinek ökoszisztéma szolgáltatásait, valamint jó állapotban való megőrzöttségét.”

A koalíció projektjei:

  • Esélyt akarunk a természetnek a bíróságon
  • „Törvényes sí Románia védett területein belül”
  • Együtt a természet megőrzéséért és egy felelősségteljes turizmusért
  • „Natura 2000 – az ember harmóniában a természettel”

További információk itt olvashatók.

 

Comments are closed.