PAN (Protected Area Networks) Parks

”Obiectivele acestui proiect sunt îmbunătăţirea managementului ariilor protejate în Europa şi sporirea cunoştinţelor despre diversitatea naturii europene. Proiectul este finanţat de WWF Olanda.

PAN Parks asigură un instrument concret pentru îmbunătăţirea protejării naturii prin dezvoltarea durabilă a turismului, oferind posibilităţi economice pentru parcurile naţionale şi zonele înconjurătoare. Reţeaua reuneşte administratori de arii protejate, autorităţi locale şi companii de turism locale şi internaţionale.

Parcurile naţionale europene, agenţii economici activi în zona acestora, precum şi organizaţiile de turism internaţionale se supun procesului de verificare PAN Parks, devenind astfel parcuri sau parteneri certificaţi, obţinând şi beneficiind de o marcă recunoscută, de calitate înaltă.” (Pentru mai multe informații citește aici)

Proiectele Coaliției NATURA 2000

Reteaua Natura 2000 este o retea europeana de zone naturale protejate care cuprinde un esantion reprezentativ de specii salbatice si habitate naturale de interes comunitar. A fost constituita nu doar pentru protejarea naturii, ci si pentru mentinerea acestor bogatii naturale pe termen lung, pentru a asigura resursele necesare dezvoltarii socio-economice.

Proiectele Coaliției NATURA 2000:

  • Vrem o sansa pentru Natura in Instanta!
  • “Schi legal în ariile protejate din Romania”
  • Impreuna pentru conservarea naturii si turism responsabil
  • “Natura 2000 – omul in armonie cu natura”

Pentru mai multe informații citește aici

 

 

Comentariile nu sunt permise.