Zonele continentale ale americii sunt printre cele mai cuprinzător protejate – în totalitate 22% din zonele Americii Hispanice și Brazilia sunt arii protejate.

În contrast, zone vaste din Asia rămân neprotejate. În multe părți a Asiei de Sud pământul este acum reprezentat în mare măsură de ocupație intensivă a oamenilor, rămânând numai câteva zone naturale. În contrast în Eurasia de Nord încă sunt rămase zone naturale sau semi-naturale mari, dar pana azi, numai o foarte mică proporție de acestea au fost desemnate ca arii protejate.

Insulele pacifice sunt cele mai puțin protejate zone din lume. Deși Antarctica pare că are doar o mică protecție, aceasta este deoarece zona continentală nu este acoperită, deși în realitate primește o protecție considerabilă de la Tratatul Antarctic.

Există variaţii considerabile între regiuni în ceea ce priveşte punerea în aplicare a categoriilor de management IUCN. Aşa cum era de aşteptat, în regiunile de ocupaţie umane intense sau de lungă durată,a reuşit să predomine: în Asia de Sud categoria IV predomină (51% din zona totală este protejată), în Europa categoria V (46%) iar în Africa de Nord și Orientul Mijlociu categoria VI (62%).

Pentru mai multe informații citește aici.

 

Comentariile nu sunt permise.